2016-03-30 Indiase premier de geachte Narendra Modi bezoekt Brussel

Home / Activiteiten / 2016-03-30 Indiase premier de geachte Narendra Modi bezoekt Brussel
2016-03-30 Indiase premier de geachte Narendra Modi bezoekt Brussel

2016-03-30 Indiase premier de geachte Narendra Modi bezoekt Brussel

Voor het recente bezoek aan Brussel van de premier van India, de geachte Shri Narendra Modi, hebben we met de Indiase ambassade in België onderhandeld over een ontmoeting met de premier en het ventileren van kwesties waar Hindoes in België en Europa mee te maken hebben. Dit leek ons gepast aangezien meer dan 50% van de Hindoes in Europa ofwel niet-ingezeten Indiërs (NRI’s) ofwel mensen van Indische origine (PIO’s) zijn.

De ambassade vroeg om briefings over elke organisatie, en een lijst van de afgevaardigden met het profiel van elke afgevaardigde. De briefings werden verstrekt samen met de gegevens van de volgende vijf afgevaardigden.

Radj Bhondoe, voorzitter HFE, voorzitter emeritus van de Hindoe Raad van Nederland

Sodeo Chunivan, stichtend lid en momenteel voorzitter HFB

Malati Devi Dasi, lid van de Belgische Raad van Religieuze Leiders vice-voorzitter van Radhadesh

Hrdaya Caitanya Das, stichtend lid van het HFB, voormalig lid van de Belgische Raad van Religieuze Leiders en president emeritus van Radhadesh

Bharti Tailor, uitvoerend directeur van de HFE en HFB, president emeritus van de HFE, en lid van de Europese Raad van religieuze leiders

Helaas ging de ontmoeting niet door vanwege tijdgebrek, zo werd ons verteld. We werden echter wel persoonlijk voorgesteld aan de geachte heer Modi tijdens een fotogesprek. Tijdens het fotogesprek sprak mevrouw Tailor de geachte premier Narendra Modi in zijn moedertaal Gujarati toe en drong er bij hem op aan de documenten te lezen die de delegatie voor hem had voorbereid.

De onderhandelingen met de ambassade werden ondernomen door respectievelijk de secretaris van HFE en HFB Mahaprabhu das en Malati Dasi, wij danken hen voor hun inspanningen en wij danken de Ambassadeur ZE Manjiv Puri, en het personeel van de ambassade voor hun vriendelijke en hoffelijke interactie.