2022-07-03 Jaarlijkse algemene vergaderingvan HFB

Home / Activiteiten / 2022-07-03 Jaarlijkse algemene vergaderingvan HFB
2022-07-03 Jaarlijkse algemene vergaderingvan HFB

Dit jaar werd de Algemene Vergadering georganiseerd door Bhaktivedanta College in de rust van de Ardennen. Hun gebouwen grenzen aan de spirituele oase die soms ‘India in de Ardennen’ wordt genoemd: Radhadesh.

De Algemene Vergadering werd dit jaar georganiseerd door het Bhaktivedanta College in de rust van de Ardennen. Hun gebouwen grenzen aan de spirituele oase die ‘India in de Ardennen’ wordt genoemd: Radhadesh.

Bij het begin van de vergadering gaf Ravinder Singh, de voorzitter, een warm welkom en enkele beschouwingen over de activiteiten van het Hindoe Forum van België gedurende de afgelopen twee jaar. Daarna kregen we het financieel verslag van Carine Vandenhout, die de boekhouding verzorgt. Het financieel verslag werd unaniem goedgekeurd, en de bestuurders werden van hun verantwoordelijkheid ontheven. Daarna volgden de verkiezingen voor het nieuwe bestuur. Er waren vijf kandidaten, en allen werden verkozen: Ravinder Singh (voorzitter), Peter Scherrenburg (vice-voorzitter), Jeysen Rungiah (penningmeester), Bruno Mestach (secretaris) en Avinash Orie (lid).
Martin Gurvich, de uitvoerend directeur, presenteerde vervolgens het strategisch plan: het lidmaatschap versterken, een presentatie aan de media en religieuze leiders met een tijdschrift of boek, beginnen te werken aan een curriculum voor het onderwijzen van hindoeïsme op scholen, het definiëren van spirituele counsellors (kwalificaties en wat ze doen), kijken naar de erkenning van tempels door de gewesten.