2015-10-06 Internationale Imam Hussain Raad Syeda Fatima Conferentie

Home / Activiteiten / 2015-10-06 Internationale Imam Hussain Raad Syeda Fatima Conferentie
2015-10-06 Internationale Imam Hussain Raad Syeda Fatima Conferentie

2015-10-06 Internationale Imam Hussain Raad Syeda Fatima Conferentie

Internationale Imam Hussain Raad; Syeda Fatima Interreligieuze Conferentie 8 juni 2015: Erkenning van vrouwen als belangrijke spelers in onze huidige samenleving

Dr. Lakshmi Vyas wordt gefeliciteerd met een award tijdens de Syeda Fatima Conferentie gehouden in het House of Lords op 8/6/15. Met Lord Avebury, Barones Ashraf, Lord Ahmad, Yousef Al_khoei, Barrister Rubab Rizvi en anderen.

Presentatie Uittreksel

MEDHA PATKAR: Bekend en geliefd bij miljoenen dorpelingen en stadsmensen in India en de rest van de wereld, Medha Patkar, oprichtster van de Narmada Bachao Andolan en de National Alliance of People’s Movements.

Medha’s onderscheidingen: Deena Nath Mangeshkar Award, Mahatma Phule Award, Right Livelihood Award, Goldman Environment Prize, Green Ribbon Award for Best International Political Campaigner van de BBC, en de Human Rights Defender’s Award van Amnesty International.

Medha heeft getriomfeerd in het recht doen aan mensen en ze blijft haar werk belangeloos voortzetten.

Vrouwen zijn sinds de oudheid, de middeleeuwen en de moderne tijd begiftigd met buitengewone kwaliteiten als liefde, genegenheid, vrede, geduld, doorzettingsvermogen, het onderhouden en in stand houden van relaties, empowerment, en bovenal het gevoel van “gevoel” dat hen boven alle levende wezens plaatst. Zij vertonen gelijkenissen met mythologische vrouwen zoals de onverschrokken Durga, de godin van de rijkdom Lakshmi, de stoutmoedige en machtige Jhansi ki Rani, de gehoorzame en heilige Mirabhai, en vele anderen met de moderne vrouwen uit India die enkele van de hoogste posities bekleden in alle geledingen van het leven, zowel plaatselijk als wereldwijd. Vrouwen verdienen het echt om de ruggengraat van vooruitgang en welvaart te worden genoemd.

Ik wil hulde brengen aan alle vrouwen die hebben doorstaan en zich hebben aangepast aan het veranderende wereldwijde scenario.

Geschreven door: Dr. Lakshmi Vyas, Vice President Hindu Forum of Europe.

Leave a Reply